вторник, 11 ноември 2014 г.

Крем-вазелин против стрии, целулит и козметични дефекти - за гладка, красива и сияйна кожа


Необходими продукти:
15-20 г настърган пчелен восък;

80-100 г какаово масло (бутер);

25-30 г масло от ший;

25-30 кокосово масло;

Базисно масло - от пшеничен зародиш (има слънцезащитен фактор 4), бадемово масло и др. (2 супени лъжици);
Няколко капки етерично масло по избор - портокал, лимонена трева, канела, грейпфрут... Сложете наистина по 1-2 капки, защото концентрацията им е много силна, а все пак е добре да преобладава уханието на какао, нали? :)
 


Разбира се, можете да сложите и малко повече от основните масла, това е примерна доза.

Важно е отношението твърди към течни съставки да е 80:20. В твърдо състояние са восъкът, какаовото масло и кокосовото масло, ако е стояло на температура до 20 - 25 градуса. Продуктите се разтапят на водна баня, като се започва от пчелния восък, а след него и какаото защото те са с най-висока точка на топене. Последно се слага етеричното масло и то когато сместта е вече изстинала. Тогава можете и да прибавите по няколко капки течни витамини А, Е, Ц. Съхранява се в непрозрачна кутийка на хладно и проветриво място от 7 до 25 градуса. Най-добре да е стъклена.Това количество е достатъчно за около месец. Не забравяйте, че вътре няма консерванти и не е добре да се държи на много топло (слънце, плаж), нито пък да се прави в големи дози наведнъж. Ако желаете, можете да сложите няколко капки масло от жожоба - то е естествен консервант и удължава годността. Сместа се втвърдява, но при допир с кожата лесно се разтапя и втрива. Хидратира, изглажда тена, омекотява, има анти-целулитно и анти-стрии действие, антиоксидантен ефект, стяга кожата, придава й страхотен блясък и свеж вид, а също така е с невероятен парфюмен аромат. Съхранява младостта и е подходяща за слънчеви бани - тенът става шоколадов и равномерен (ако решите да се мажете на плаж – вземете малка част от крема със себе си, колкото за деня). А, етеричните масла имат ароматерапевтично действие върху тялото и духа.
Важно е задължителното присъствие на пчелния восък, какаовото масло, маслото от ший и от пшеничен зародиш, но освен тях можете да сложите и други видове масла, спрямо вашите лични предпочитания и типа кожа. 
Можете да прочетете за основните характеристики и предназначение на видовете базисни и етерични масла. В интернет пространството има достатъчно материали.

С този домашен и силно ефикасен крем-вазелин можете да намажете абсолютно всяка част от вашето тяло - лице, устни, околоочен контур, шия, деколте, ръце, крака, дупе, пети, лакти, гръб, всичко. Много подходящ е за спортуващи, за бъдещи майки - при бременност, при диети с цел редуциране на теглото, както и при слънчеви бани. Защитава кожата от резки промени - при отслабване, напълняване, активен спорт и др. Продуктите в него са без консерванти и екологично чисти, дарове от природата, затова е подходящ и за нежна детска кожа. Важно е да не сте алергични към някоя от съставките!!!
Аз самата ползвам този божествен крем, вече много време и съм изключително доволна. Мажех се с него и през лятото, вместо плажен крем/олио. Тенът ми се запази до късна зима (е, разбира се с една идея по-избледнял), освен това за пръв път в живота ми, не се обелих нито веднъж, нямаше дори и традиционното фино забелване на кожата, което е нормално след летен сезон и интензивен слънчев загар. 
За мен това е еликсир на младостта и ароматите! Не съм си и помисляла за никакви други лосиони за тяло, млека, дори и кремове за лице, след "моя ароматен домашен нов приятел" а кожата ми е силно чувствителна и лесно раздразнима.
Пробвайте го, няма да съжалявате! Всички мои приятелки, на които го препоръчах, също са много доволни! :) :) :)
Приятно мазане и да не се пристрастите! :)



 





















Няма коментари:

Публикуване на коментар